Opdrachtgever: Koninklijke Nederlandse Munt
De Koninklijke Nederlandse Munt benaderde mij voor het maken van een promotie 3D animatie voor hun nader te publiceren nieuwe munt ter ere van het 250 jarig bestaan van circuscultuur. De munt zelf was ontworpen in samenwerking met een zandillustrator. In overleg met KNM kwam het idee tot stand om een filmisch gevoel aan de animatie te geven. Het onthullende karakter van de animatie werkt uiteindelijk mooi in harmonie met de dromerige ietwat legendarische sfeer omtrent het concept circus, welke ik expliciet naar voren heb laten komen.
Door het niet specifiek tonen van de ingredienten van een circus (in het animatiedeel), maar enkel te vliegen door de herkenbare setting en parameters waarbinnen dit plaatsvindt, blijven de jeugdsentimenten die de gemiddelde kijker hierbij heeft open voor de aandacht, en komt het geheel meer binnen.
Voor transities en als terugkerend visueel element heb ik de circel gebruikt welke typisch terugkomt in de vorm van het meest karakteristieke circus, evenals in de munt.
Back to Top