Specialist op het gebied van  2D animaties & 3D animaties
Videocontent is belangrijker geworden dan ooit tevoren, tegelijkertijd is de spanningsboog kleiner geworden. Zo klein zelfs, dat de meeste video´s hun doel geheel missen. In de afgelopen 10+ jaar als Art-director en freelance animator heb ik veel ervaring opgedaan in het maken van alle soorten animaties die de aandacht van hun doelgroep aanspreken én vasthouden.
Naast het feit dat ik ervaren ben als 2D en 3D animator en illustrator, ligt mijn kracht in het bedenken van strategische visuele concepten en het sterker maken van bestaande concepten; om deze te vormen tot een doeltreffende animatie waarbij vanuit de juiste strategie de juiste visuele connectie wordt gemaakt met de doelgroep.
Nieuwe mogelijkheden zoals A.I. gegenereerde illustraties geven veel mogelijkheden. Aan de andere kant is het effect van deze nieuwe tools een stijgende norm. De kijker raakt gewend aan de nieuwe "baseline" kwaliteit van visuele media, en gaat binnen dat spectrum wederom kritisch wegklikken wat net niet aansluit op zijn nieuwe dopaminebehoefte. Je kunt nóg zoveel investeren in zichtbaarheid, maar hoe val je op een slimme manier meer op dan je competitie (die net zo zichtbaar zijn)? Hoe steek je je kop boven het maaiveld uit binnen jouw doelstellingen? Ik hou van de uitdaging om deze -constant veranderende- puzzel op te lossen bij ieder project dat ik doe.

Werkwijze
Door de opgedane ervaring in de afgelopen jaren ben ik inmiddels ook ervaren in het schrijven van scripts en het bedenken van concepten voor specifieke doelgroep(en). Ik heb geleerd wat werkt en wat niet; bijvoorbeeld de aannemelijke gemiddelde -al bestaande- interesse in de inhoud vanuit je doelgroep, op welke manier en moment ze de content voor ogen krijgen etc. Dit is de eerste fase die samengaat met het bepalen (in overleg) wat de beste visuele stijl en invulling is voor het betreffende project. We brainstormen over je doelstelling, doelgroep, bestaande of geambieerde merkbeleving en de inzetmethode van de animatie en meer. We schrijven in overleg een tekst. (tenzij je dit al hebt en aanlevert natuurlijk). Ook is het in deze fase al aan te raden muziek te kiezen, je kunt dit nog wijzigen, maar het helpt om door de onvolledigheid heen te kunnen kijken tijdens het maken.
Daarna ga ik aan de slag met de productie, waarbij ik -mits opdrachtgever het hiermee eens is- eventueel veel sneller werk met de laatste A.I. tools en plugins. De voor- en nadelen hiervan kan ik toelichten, maar reken vooral op voordelen.
De eerste versie wordt vervolgens bekeken en van feedback voorzien wanneer er aanpassingen gewenst zijn. Deze voer ik door, waarna dat zelfde proces nog een keer plaatsvindt, en soms nog eens, tot de animatie naar wens is.

Een animatie laten maken: de kosten
Ik werk op basis van een vooraf afgesproken prijs, zodat je weet waar je aan toe bent. Sommige projecten duren 1 dag en andere 10+. Dit hangt af van de stijl, duratie en  complexiteit van de inhoud en de daarbij behorende werkwijze. Met de nieuwe A.I. tools kan ik soms al een perfect passende korte animatievideo maken voor € 850,-.
Als je een project hebt waar je een animatie of illustratie freelancer voor nodig hebt; ik maak graag een vrijblijvend prijs- en stijlvoorstel. Ik werk zonder de overheadkosten die animatiebedrijven doorberekenen waardoor ik lagere prijzen kan rekenen.

Back to Top